Boss Bottled Man of Today 20th Anniversary

4,230.00 ден5,530.00 ден

За производот:

BOSS BOTTLED е мирис кој е синоним за аспирација, остварување и успех. Со над 100 освоени награди на глобално ниво, вклучувајќи ја и наградата „најдобар класичен мирис“ и „најдобар машки мирис како подарок“, безвременскиот и култен мирис веќе две децении ги инспирира мажите да ги постигнат своите идеали за успех. Одбележувајќи го важниот настан – неговата 20 годишница, лимитираната едиција на BOSS BOTTLED за 20 годишнината, е перфектно дополнување на BOSS BOTTLED линијата. BOSS BOTTLED класичниот мирис се отвора со освежувачки горни ноти на јаболко, со цел да се поттикне ведрина што ја рефлектира одлучноста на оној кој го носи мирисот. Во меѓувреме, срцевината во која доминира гераниум, кој е надополнет со зачинети, егзотични ноти, рефлектира комплексна структура  разноврсна и богата со контрасти. Дрвенестата основа е засилена со топла ванила која нуди самодоверба, мотивирајќи ја личноста што го користи мирисот да го живее својот живот со топлина, интегритет и сочувство. За да го прослави својот долгогодишен успех, лимитираната едиција на BOSS BOTTLED за 20 годишнината, има нов, иновативен дизајн во чест на значајниот настан.

За брендот:

Hugo Boss е германски бренд за мода и убавина  кој е именуван по неговиот основач Hugo Boss (1885–1948).  Првиот парфем од Hugo Boss бил лансиран во 1985 година, Boss Number One за мажи. До денес се издадени над 67 парфеми за мажи и жени а нивните мириси биле создадени од парфимерите Jean-Marc Chaillan, Pierre Wargnye, Annick Menardo, Domitille Michalon, Ilias Ermenidis, Gerard Anthony, Ursula Wandel, Will Andrews, Sophie Labbe, Alain Astori, Beatrice Piquet, Bob Aliano и Claude Dir.

Исчисти
SKU: 795 Категории: ,