download
DESKTOP 1920 x 902 jpg
 ОДРЖУВАЊЕ

Collistar е бренд кој ја застапува италијанската убавина во текот на последните 35 години, посветен на сите жени во светот.  
Токму затоа нашиот бренд се грижи за иднината и е посветен на одржување на нашата планета денес и за следните генерации, координиран со плановите на Обединети Нации `17  за Развој и Одржување. Collistar развива висока свест за пристап кон козметиката, грижа и заштита на убавината, во сите форми и на секој начин.

DESKTOP 1920 x 902 2 jpg
ГЕСТ НА УБАВИНА

Одржување – тоа е гестот на убавината.
Секоја жена се грижи за својата убавина преку едноставна секојдневна рутина.

На истиот начин, планетата има потреба од секојдневни мали рутини на одржување кои треба да ги превзе секој од нас.  

Потребна е индивидуална и взаемна посветеност за да ја одржиме оваа планета.  

НАШИОТ ГЕСТ НА УБАВИНА

Collistar како бренд кој се грижи за одржување на нашата планета ги превзема следните чекори:

  • Избира одговорно и еко-пријателски матријали,состојки и формули кои помагаат во заштита на природните ресурси
  • Соработува со италијански снабдувачи со цел да се создадат иконски производи и одржливи процеси на производство
  • Застанува зад потребите на секоја жена
Tavola disegno 1 copia 80 jpg
СТРЕМЕЖ КОН ПРОИЗВОДИ КОИ ЗАГАДУВААТ ПОМАЛКУ

Collistar превзема дејствија со кои се намалува загадувањето преку пакувањето и матријалите кои се користат во амбалажата. Тоа го прави преку процес на еко-дизајн со кој се намалува користењето на пластика.
Капачињата кај кремите за лице од  Collistar се редизајнирани со цел да бидат целосно рециклирани и во нив се користи  37% помалку пластика, а дополнително се отстранети сите непотребни пластични елементи.  

Collistar е наколнет кон корисење на веќе рециклирана и пластика која лесно се рециклира.

1440x4710 jpg
ЗАЕДНО СО WEWORLD, ПОКРАЈ СЕКОЈА ЖЕНА

Од 2018 Collistar е се поблиску до секоја жена преку подршка на We World, проект кој нуди баланс, добродет и убавина за секоја жена. Дополнително брендот оформи партнерство со “Women’s Space” во Милано, нудејќи консултантски услуги со психијатри и социјални работници кои се достапни на жените кои се жртви на насилство и сиромаштија, овозможувајќи секојдневно совет од професионалци. Жените и нивните деца имаат бесплатен пристап до основни услуги и активности, кои секојдневно им помагаат во пронаоѓање на нова надеж за живот. Оваа можност беше неодамна објавена во Италија, овозможувајќи психолошка подршка и асистенција на семејствата во критична состојба.  

DESKTOP 1440x470 jpg
УБАВИНИТЕ НА ИТАЛИЈА

Collistar е италијански бренд , основан во 1983 во Милано.
Италијанска креативност во комбинација со искуството се сплотени во создавање на исклучителни производи. На сето ова  Collistar ја додава и својата грижа за планетата Земја: намалување на влијанието на производите, нивната амбалажа и формула  врз нашата околина.
Брендот го приоретизираше партнерството со италијански компании кои овозможуваат и се грижат за заштита на околината, нудат ефикасно производство и процес на ефективност кон состојки кои придонесуваат за одржување на планетата Земја.  

DESKTOP 1440x470 1 jpg