Chroma Absolu

 

носи неверојатна иновација за луксузна нега на боена коса, фокусирајќи се на длабинска нега на влакното.
Убава боената коса, најпрво треба да биде здрава. Огромен тим од експерти, стилисти  и научници од Kerastase учествуваа во создавање на решение за оштетена боена коса.

BRAND BANNER

Chroma Absolu користи нова иновативна технологија збогатена со ултра негувачки киселини и Centell Asiatica, за да се заштити срцевината, средишниот и површниот дел од влакното. Преку детектирање на 3те нивоа на оштетување на влакното кај боена коса нашата формула го таргетира степенот на оштетеност и делува во обновување и заздравување на влакното од срцевината кон површината. Со комплетен тим на експерти, Kerastase создава формула за сите ниво на оштетена коса од боење.

SERIE EXPERT BANNER
Линија базирана на ултра негувачки киселини кои се гришат за длабока нега на секое влакно: заштитуваат од порозност и кршење, фриз и рапавост на косата настанати како резултат од боење.
Иновативната формула овозможува 96% поголема цврстина*, намален фриз за 77%** и 74% повеќе сјај***.
После 6 недели користење, 92% од интензитетот на бојата е задржан****.
*Инструментален тест: користење на шампон + спреј за термо заштита
**Инструментален тест: користење на спреј за термо заштита
***Инструментален тест: користење на шампон
****Инструментален тест: користење на шампон + филер

АМИНО КИСЕЛИНА:
Навлегува длабоко до срцевината на влакното и делува во негова обнова одвнатре кон површината.
ВИНСКА КИСЕЛИНА:
Ги отстранува оксидативните наслаги и заштитува од надворешно оштетување
МЛЕЧНА КИСЕЛИНА:
Нежно ексфолира и ја обновува површината намалувајќи го фриз ефектот
CENTELLA ASIATICA:
Позната по заздравувачката способност која му помага на влакното да се обнови.
SERIE EXPERT BANNER 1